Fotoğraf: Umay Umay

22 Ağustos 2010 Pazar

S-Onsuz.

Pek ıslatmasa da yağmur vardı .yaz günü nereden çıktı bu yağmur?
Üstünde kim bilir hangi şairin kaçıncı dizesinin yazdığı bir banka oturdu . Çantasını karıştırdı ama bir dal sigarayı ateşleyecek gücü bile yoktu . parmaklarında sigarayı çevirirken düşünüyordu . Ne kadar tanrıydı kadında ? Ne yaratmıştı . Sigara hiç yanmayan haliyle bekliyordu . Bir düş doktoruna uğrayıp karnındaki sancıyı aldırmalıydı artık . Ama neden ?
Hayat sınavı verircesine sırtındaki kamburdan terler akıyordu . Delirmesine beş kala , düşüncelerinden korkuyordu . Sigara yanmıyor , yağmur havada asılı kalmış yağamıyordu .
Zaman durdu deniz kenarında , dalgalar kıpırdamıyor , gözünün ucunda bir damla yaş : O bile akmıyordu .

16 kalp atışı süresince düşündü . Aldırmalıydı karnındaki sancıyı ama nasıl ? Bir adam ona Juliet rolünü vermişti , pembe kanatlar vermişti . Doğduğundan beri oyun oynadığını düşündü.Güldü . Juliet’den geriye siluet kalmış , Arnavut kaldırımlı sokağın taşlarına öylece bakıyordu ..

Saçı sakalı birbirine karışmış bir adam , ‘oturabilir miyim ?’ diye sordu . Bir müddet sora cevap beklemeden çöreklendi banka . Sigarayı parmaklarında emzirmekte olan kadına ateş verdi.
Nafile yanıyordu . Zaman durdu . Yanmadı sigara..Öylece bakıyorlardır birbirlerine .

Neden buradalardı ? Kimdi o , ne istiyordu ? Sarı pardesüsü mevsimimize hiç uymadı . Kadın kustu . Anlattı . Kalbinde söndürülen sigaraları , çıkıp tekrar asla dönemediği kapıları , vücudundaki darp izlerini anlattı . Karnındaki sancıları düşürüyordu birer birer . Saçı da fena değildi adamın o an , sakalları batsa da acıtmıyordu . Yüzünü sevdi adamın . Hiç konuşmuyordu aslında . Anlatıyordu ama …Sanki adama söylemese de biliyordu bunları adam . Gözleri koyu bir muhabbette , şairin o bilmem kaçıncı dizesinin üstünde şiirler yazıyorlardı ..

Adam gitmeliydi . Yalan kokuyordu adam . Kadın o an sevmenin üç halini tattı. Bir adam yarattı en yalın haliyle , adama inandı tüm bedeninin yönelme halinde , adamdan utandı ayrılma anında…Adam kadının kalbinde hala kadını dinliyor , tabanları aşına aşına gidiyordu .
Kadın o an son kez ve sadece seslendi :

“Hey…Sigaramı yakmadın , daha izmariti kalbimde söndürecektin .”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bir şey diyeceğim